Mandle z Hustopečí

Mandle často považujeme za specifickou plodinu, kterou do České republiky musíme dovážet. Jen málokdo ví, že i pěstování mandloní má u nás svou historii, na kterou se povedlo navázat Hustopečské mandlárně.

Proč mandle zařadit do jídelníčku?
Protože jsou samozřejmě dobré, ale kromě příjemné chuti nabídnou i celou řadu pro tělo prospěšných látek.
Kromě bohaté zásoby tuků obsahují velké množství bílkovin, vitamíny skupiny B, vitamín A a C a kyselinu listovou.
Z minerálních látek v jádrech nechybí vápník, hořčík, fosfor, zinek nebo mangan.

Kromě toho, že je to zdravá, energeticky vydatná svačinka na cesty, je to i zdravý způsob, jak nahradit klasickou obilnou mouku, což ocení každý celiak. Hlad na cestách zaženete i jedinou hrstičkou mandlí.

Dá se z nich vyrobit i mandlové mléko vhodné pro alergiky na laktózu.
Jejich specifickou chuť navíc nejde ničím nahradit, jsou prostě jedinečné.

 

V zahradnických centrech vám nabízíme mandle zpracované v Hustopečské mandlárně. Kromě paštiky tu najdete mandle v přírodní i ochucené podobě, ale nechybí ani Mandlovka, kterou rodinná hustopečská mandlárna zahájila svoji výrobu před deseti lety.

 

MANDLOVÉ TIPY

MANDLE NATURAL 120 g
Přírodní pochoutka pro každou příležitost.
MANDLE SLADKÉ 150 g
Ochucené sezamem, karamelem s mořskou solí, hořkou čokoládou a cukrem.
MANDLE SLADKÉ 150 g
Se sušenými malinami, kokosem, skořicí a hořkou čokoládou.

 

MANDLE UZENÉ 120 g
Ideální pochoutka k vínu a Mandlovce
VIŠŇOVÁ MANDLOVKA 0,5 l
Višňový likér s mandlovým nádechem s obsahem alkoholu 33 % obj.

MANDLOVKA 0,5 l
Podle receptury bývalého správce hustopečských mandloňových sadů Rudolfa Poslušného. Obsah alkoholu 38 % obj.