Za vším hledej včelu

Včelařina je pro mnohé celoživotní vášní, ve které se snoubí tradice, poctivá práce i dobrý pocit z toho, že jsou včely prospěšné nejen pro nás, ale také pro celou krajinu. Přesně takovou vášní žijí tři včelaři, kterým pod rukama dozrává zlatavá medovina. Jakmile jejich Včelovinu ochutnáte, bude to láska na první pohled a rovnou na celý život.

 

Sladké zlato nejen pro sváteční degustaci

Medovina se dá pít studená i teplá, dokáže neskutečně pohladit i zahřát zároveň. Je to nápoj stvořený nejen pro sváteční, ale i všední dny, kdy si prostě jen chcete vychutnat něco dobrého a tradičního. Společnost Včelco vznikla v roce 2007 díky trojici včelařů, kteří si svůj sen začali plnit ve slovenských Smolenicích. V našich zahradnických centrech můžete ochutnat hned několik druhů Včeloviny, která dozrává v poctivých dubových sudech. Abyste si tento zlatavý nápoj vychutnali opravdu na maximum, je potřeba dodržovat základní pravidla. Pokud se rozhodnete pít medovinu studenou, pak ji uchovávejte v lednici a podávejte při teplotě 12 až 16 °C ve sklenici tulipánového tvaru se stopkou.   Horkou medovinu pak ohřejte na 50 °C a servírujte v široké sklenici na whiskey nebo třeba ve svém oblíbeném hrníčku.

Chceme produkovat jen špičkové produkty, proto za každým z nich stojí jedinečný příběh, obrovské úsilí včelařů a nadšení celého týmu lidí. Naší odměnou je potom to, že spolu s námi lidé objevují nejstarší a nejvzácnější alkoholický nápoj. Medovina je skvělý dárek a vnímáme ji jako poctu včelám. Chceme docílit toho, aby se spolu s konkrétním výrobkem k našim zákazníkům dostávaly do rukou dovednosti přetavené do jedinečného nápoje a symbolicky také kus historie naší krásné země.
Včelaři ze Včelca, Smolenice

Rychlý recept od Včelca

Včelovinu si samozřejmě můžete vychutnat jen tak čistou bez jiných přísad, ale v posledních letech je oblíbená i při přípravě míchaných nápojů. Můžete zkusit třeba rychlovku se skořicí:

  1. Smíchejte 1 dcl jablečného džusu se stejným množstvím medoviny.
  2. Do sklenice se stopkou pak přidejte svitek skořice.
  3. Nápoj se podává horký nebo s ledem dozdobený snítkou máty.

Včelařské tipy

Včelovina Barrique
Díky zrání v barikových sudech déle než 3 roky získala výjimečnou vůni a chuť s tóny sušených švestek, vanilky a karamelu.

Včelovina Original
Je vyrobena podle originální receptury z nejlepších druhů slovenského medu.

Včelovina Rum Barrel Aged
Dozrávala déle než 15 měsíců v dubových sudech od karibského rumu, díky čemuž v ní lze cítit pralinky, čokoládu a sušené ovoce.

Včelovina Whiskey Barrel Aged
V dubových sudech použitých při výrobě americké whiskey zrála více než 2 roky, díky čemuž v ní ucítíte vanilku, čokoládu a kandované ovoce.

Včelovina Špeciál
Speciálním způsobem zrající medovina výjimečně lahodné chuti.

 

Včelovina Original Retro

Exkluzivní balení Včeloviny Original v bílé keramické láhvi.

Včelovina Špeciál Retro

Exkluzivní balení Včeloviny Špeciál v černé keramické láhvi.